Over "de Manderije"

Over de Manderije

B&B de Manderije is gelokaliseerd op een plek met een rijke historie. Aan de Kamperweg 15 was tot in de jaren 70 een ambachtelijke Mandenmakerij gevestigd.

Mandenmaker dhr. Westendorp was vanaf  ca 1935  de vakman.  In zijn werkplaats aan de achterzijde van de woning vlocht hij  wilgentenen manden voor boeren, tuinders, bedrijven en particulieren. Wilgentenen manden waren nodig voor het dagelijks gebruik.  Mandenmaker Westendorp was een begrip in de omgeving.

Het proces om de gedroogde wilgentenen te weken en te kunnen verwerken in een mand is tijdrovend maar vraagt ook veel geduld en oefening.

De naam van de B&B ‘de Manderije’ is dan ook een verwijzing naar het verleden. Het gasten verblijf is helemaal van het heden;  ruim, licht en comfortabel. 

Bed en Breakfast “De Manderije” is in 2006 gebouwd in de stijl van de woning. Op de begane grond is woonkamer en keuken van alle gemakken en comfort voorzien met gratis WIFI. Aan de achterzijde is hebben gasten het  privé-terras, voorzien van buitenmeubilair. Vanhier uit hebt u uitzicht over de tuin en het weidse uitzicht over de weilanden.  er is altijd een plekje te vinden in de zon of in de schaduw. Ook in het prieel kunt u genieten. Als het weer het toelaat kan hier het ontbijt worden geserveerd maar ook ’s avonds is het hier nog heerlijk toeven. B&B de Manderije is een plek waar gasten zichzelf kunnen zijn en tot rust kunnen komen. een plek dicht bij de natuur, het dorp en ook een bezoek aan de stad is binnen bereik. 

Heerde en omgeving biedt een keur aan activiteiten. U kunt er heerlijk wandelen, fietstochten maken, paardrijden, skeeleren,  mountainbiken of zwemmen bij de recreatieplas het Heerder strand.

Tot ziens in B&B de Manderije!